Friday, December 21, 2007

Vinterpyssel

Nu är det dax för en liten uppdatering om vad som händer i mitt garage för tillfället. Jag väntar fortfarande på lite saker från USA. Innan det kommer någon gång i januari så är det mest småsaker som fixas till och en del förberedande arbete.
Det stora som jag kommer att göra är att konvertera om till skivor fram och montera sänkta spindlar till det. Som alltid är det lurigt att gå och pilla för mycket. Det vill ju gärna bli så att man plockar isär saker som igentligen inte var meningen med mer jobb som följd.

Nu till lite av de sakerna som jag grejat med om kvällarna. Framvagnen skall snart plockas ner så jag plockade ner den. Skickade den på lack när den ändå inte skall användas på ett tag. Monterade även en ny upphägning för pumpen. Hoppas på att ljudet från den inte skall gå in i kupén så mycket nu. Tillverkade även nya pressade slangar. De förra hade redan börjat spricka efter endast 2 år.
Efter lite letande så hittade jag en bromsbehållare från 67 med 2 stycken utgångar och skiljevägg inuti. Lite säkerhet är ju inte fel. Tackar Conny för det tipset. Nu väntar jag bara på nya bromscylindern och slangar som ligger ute på stora Atlanten någonstans :)

En liten Hella backlampa lyckades jag hitta. Den såg för j....g ut men efter lite puttsande så blev den blank och fin.
Blev lite svetsande och småpill igår med???
Nytt fäste för nya varvräknaren. Sprang också på ett par gamla knappar i trä som jag tyckte matchade ratten. Knapparna hade legat och skräpat sedan 60-talet trodde han som jag sprang på de hos.
Med denna shiftlight skall jag nog inte övervarva ;)
Blev väl inte så pjåkigt. Nu längtar man allt till sommaren. 4 månader till sedan skall man ut och köra igen :)No comments: