Sunday, October 28, 2007

Motorrasens motorras

Fick äntligen tummen ur r...n och fortsatte att riva ner en motor som en kille var och dumpade av hos mig för att den inte fungerade. Hittade genast ett stort problem och det var ett tändstift som finns att beskåda i en tidigare blog.
Här under kommer lite bilder jag tog vid nedmonteringen och den så "kallade" felsökningen.
Under mina år som motor byggare av VW motorer har jag aldrig sett något liknande. Titta och begrunda och fundera vad som har hänt. Jag skriver inte mer nu utan låter bilderna tala för sig själva.















Till sist det som jag tror kan vara huvudorsaken till haveriet. En avbruten kamaxel, men säker kan man ju inte vara.

Friday, October 19, 2007

Ibland blir det bättre än man anar.

Idag trodde jag att jag hade något på gång. Jobbarkompisen sa att han var tvungen att åka iväg för hans systerson skulle ställa en Variant -65:a i deras garage. Jag som letat lämpligt projekt ett tag tände till. Hängde med ut. Till min besvikelse visade det sig att det var en Notch -65:a.
I min besvikelse går jag runt och kollar i deras stora garage som igentligen bara innehåller en massa jänkebilar.

Vad är det som står på golvet? En gammal Coca-Cola box från USA. Frågar om den är till salu?
Får till svar att "den" kan jag ta. Han berättade att han köpt den på ett "garage sale" in USA för 7 dollar!!! Plockade upp plånboken och gav honom de 300kr som var de pengarna jag hade i den. Inte ville jag känna att jag lurat någon.
Han blev glad, men jag var gladast :D Inte är den i 100% fint skick men vem kan räkna med det för det priset.


Monday, October 8, 2007

Montage av pop-out rutor

Tänkte visa lite bilder på hur man monterar pop-out rutor. Efter lite tankeverksamhet så kom vi (min far och jag) på hur de skulle monteras. Problemet var att den långa brickan var fastskruvad på fel ställe vilket lurade mig rätt bra.

Här kan man se hur skruvlisten satt när jag fick mina rutor. Den satt där karosslisten med hålen skall vara. Detta gav mig som sagt en hel del huvudbry innan jag förstod att den satt fel.
När vi äntligen kommit på hur rutorna skulle monteras och hålen märkts ut för att borras så lyckades jag pricka hålen som redan var för borrade. Ibland skall man ha lite tur. Med de befintliga hålen var det hur lätt som helst att montera rutan. Den fixerades rätt från början utan att man behövde bekymra sig om det skulle sluta tätt eller ej.



Här ser man hur det ser ut när 3 av skruvarna är på plats. 2 av skruvarna skall monteras i plastskyddet. Även listen är kapad till rätt längd. Listen var det första som jag monterade. Efter att man hade rutan fixerad var det bara att märka ut var den skulle kapas. Jag tog bort listen och klippte av den med en vanlig sidavbitare.


Skyddet på plats med de 2 sista skruvarna.
Nu över till andra sidan. Eftersom att det var förborrat vid listen misstänkte jag att det även var förborrat för gångjärnet. Så var fallet :) Kände mig för med en liten nål tills jag hittat hålen. Sedan var det bara att skruva i skruvarna.
Vola, nu var det klart. Den skarpsynte kanske undrar var listen blivit av. Min far åkte när vi listat ut hur rutorna skulle monteras. I min självgodhet trodde jag att rutan skulle hänga kvar medan jag förflyttade mig till insidan av bilen. Så blev inte fallet :( Rutan ramlade ut och träffade listen som blev skrot. Det kunde ju gått värre än en skadad list, så lite tur hade jag ändå.


Den fina listen. Den är till salu om någon vill ha den till någon Rat-looker ;)